Asocijacija žena PDA Tuzla svakim danom sve jača

U utorak 24. jula u prostorijama stranke članice kolegija, na čelu sa predsjednicom Hidajetom Jarčević, zaželile su dobrodošlicu novim članicama Pokreta demokratske akcije.

Predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla  doc.dr.sc. Senad Mehmedinović je istakao svoje zadovoljstvo radom Asocijacije žena na čelu sa njenim rukovodstvom, te naglasio podršku koju on lično, skupa sa Izvršnim odborom, pruža Asocijaciji.

–  Žene su stub našeg društva, natpolovična većina i bitan faktor kako u politici tako i u porodici i poslovnom okruženju. One ne treba da se bore za svoje mjesto u PDA, jer ga već imaju i ravnopravno sudjeluju u svim organima stranke uz potpuno uvažavanje i poštovanje koje zaslužuju svojim radom i zalaganjem, te svakodnevnom afirmacijom našeg političkog projekta – naglasio je predsjednik Mehmedinović nakon održanog sastanka.

Veliki broj žena iz brojnih ogranaka pristupilo je u redove stranke potpisavši pristupnicu i  upoznalo se sa programskim ciljevima PDA.

Uz upute o radu i aktivizmu  iskazale su  spremnost za djelovanje u pobjedničkom timu. Uz osnovne smjernice u kojima je naglašena saradnja sa bazom, odnosno ogrankom, novim članicama je pojašnjen način na koji hijerarhijski u skladu sa Statutom stranke Asocijacija žena djeluje u okviru PDA.

Nove članice stranke su iskazale zadovoljstvo toplim prijemom i mogućnošću da se upoznaju sa dosadašnjim radom te planovima za buduće aktivnosti. Istakle su da im je prvobitni motiv bio to da pristupaju novoj stranci u kojoj su vidjele šansu za promjene koje su potrebne na polju politike, a informacije koje su imale o radu Asocijacije žena su ih potakle da i same požele biti dio te pozitivne priče.

– Asocijacija žena, svakim danom sve jača, svakodnevno ima nova učlanjenja. Radit ćemo na tome da se svaka članica osjeća dobrodošlom, te da shvati da je uloga žene u politici bitna kako za njih pojedinačno tako i za društvo u cjelini. Obzirom da su evidentna svakodnevna masovna učlanjenja, ukazala se potreba za kontinuirane sastanke sa novim članicama koje ćemo i ubuduće praktikovati – kazala je predsjednica Jarčević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !