Mehmedinović: PDA Tuzla će imati 11 kandidata za sve nivoe vlasti

Jedna od tačaka dnevnog reda druge redovne sjednice Izvršnog odbora Povjereništva Gradskog odbora PDA Tuzla, održane u ponedjeljak, bila je i utvrđivanje prijedloga liste kandidata ove gradske organizacije za predstojeće izbore za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.

Kako je rekao Senad Mehmedinović, predsjednik PDA Tuzla, pri odabiru kandidata vodilo  se računa o o stručnoj, teritorijalnoj, dobnoj i spolnoj zastupljenosti kandidata.

„Utvrđene su liste kandidata i GO PDA Tuzla će na svim nivoima imati 11 kandidata. Na kantonalnom nivou će imati pet, na federalnom četiri i na državnom nivou dva kandidata. Od predloženog broja kandidata pet će biti iz Asocijacije žena. Želim naglasiti da su prijedlozi za liste dolazili iz mjesnih organizacija, kao i asocijacija žena i mladih“, izjavio je Mehmedinović.

Na sjednici je predsjednik Gradskog odbora također članove informisao o dosadašnjim realizovanim aktivnostima, a usvojena je i dopuna odluke o imenovanju članova Izvršnog odbora i povjerenika mjesnih ogranaka, te odluka o imenovanju predsjednika savjeta pri PDA Tuzla, kao i odluka o imenovanju kadrovske komisije PDA Tuzla.

Predsjednik Mehmedinović članove izvršnog odbora izvjestio je i o formiranju Izbornog štaba tuzlanske gradske organizacije ove stranke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !