PDA Tuzla upriličio iftar za više od 300 članova, simpatizera i gostiju

U organizaciji Povjereništva Gradskog odbora PDA Tuzla večeras je u Kristalnoj sali Hotela „Tuzla“ upriličen iftar za više od 300 članova, simpatizera i gostiju nove političke partije.

„Posljednje ramazanske dane željeli smo provesti s dragim osobama i s njima podijeliti radosne trenuke iščekivanja iftara, koji je jedna od posebnih blagodati mjeseca posta. U ime PDA Tuzla, i u svoje lično ime, čestitao bih svim pripadnicima islamske vjere sretan predstojeći praznik, Ramazanski Bajram, sa željom da ga dočekaju u sreći, zdravlju i veselju zajedno sa svojim porodicama“,poručio je domaćin iftara Senad Mehmedinović, predsjednik Povjereništva GO PDA Tuzla.

Mehmedinović je ujedno i pozvao sve prisutne na najveći zajednički iftar na Balkanu – „Bošnjaci na Drini“, koji će se održati 11. juna u Konjević Polju, odnosno 27. noći ramazana, a koji organizuju Udruženje građana “Podrinje” i Medžlis Islamske zajednice Bratunac.

Iftaru su, pored članova tuzlanske PDA, prisustvovali i Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH, Azmir Husić, potpredsjednik PDA BiH, Senad Alić, predsjednik Skupštine TK i predsjednik Povjereništva Kantonalnog odbora PDA TK, Jakub Suljkanović, premijer TK i član Povjereništva KO PDA TK, zatim državni, federalni i kantonalni zastupnici, kao i ministri u Vladi TK-a iz reda PDA, predsjednici općinskih organizacija PDA na nivou TK-a, predsjednica Asocijacije žena i mladih GO PDA Tuzla sa rukovodstvom te predsjednici povjereništava po mjesnim ograncima.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !