Asocijacija žena pokrenula kreativnu radionicu ” Antistres terapija – radom i druženjem protiv stresa uzrokovanog pandemijom”

Predsjednica Asocijacije žena GO PDA Tuzla Sanela Jurišić, te edukatorice Emina Beganovic i Jasmina Ikanović danas su članicama stranke omogućile savladavanje dekupaž i drugih tehnika koje u vrijeme pandemije doprinose opuštanju, druženju i prije svega uživanju, istraživanju i stvaranju personalizovanih predmeta koji se mogu upotrebljavati ili poklanjati, a ispunjavaju dušu onih koji ga rade ili onih kojima je poklon namenjen.
– Dekupaž je tehnika dekorisanja predmeta kroz nanošenje specijalnih boja, ljepila, šablona, te papirnih uzoraka na željeni predmet. Dekupaž nudi širok izbor mogućnosti, te više tehnika, koji se mogu upotrijebiti kako bi se došlo do željenog rezultata – pojasnile su edukatorice.
– Polaznice će na ovoj radionici naučiti i tehniku slikanja na staklu kao i izrade nekih ručnih radova- kazala je predsjednica Jurišić te je dodala da je ovo prva grupa zainteresovanih a velika je vjerovatnoća da će se ova edukacija nastaviti te u dobroj praksi zajedničkih aktivnosti zbližiti i povezati članice stranke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !