Asocijacija žena: Akcija šivenja i podjele zaštitnih maski

Na poziv predsjednice AŽ PDA GO Tuzla Sanele Jurišić, članice Asocijacije su se počele organizovati u pripremi i šivenju maski koje su prvenstveno namjenjene medicinskom osoblju koje je najviše izloženo virusu.

Među prvima se odazvala naša nova članica Nevenka Malohodžić, penzionisana šnajderica. Dio maski koje je ona sašila odmah smo donirali Pedijatrijskom odjeljenju UKC-a Tuzla uz određenu količinu manjih maski koje su namjenski napravljene za djecu.
Naša Izeta Ikanović, potpredsjednica AŽ PDA Tuzla takođe vrijedno šije i pored svojih radnih obaveza, kao i Mirela Joldić članica IO koja je sa aktivistkinjama MO Solana već isporučila zavidnu količinu gotovih maski. Fatima Novalić, predsjednica AŽ PDA Batva isto tako aktivno učestvuje i uz pomoć doniranog materijala izrađuje maske po dogovoru.

 

  • Nestašica jednokatnih zaštitnih maski navela nas je da organiziramo volontersku akciju u kojoj od doniranih materijala (pamučnih tkanina) izrađujemo maske za sve one kojima su najpotrebnije: starijim osobama, radnicima koji rade sa starijim i nemoćnim osobama, radnicima UKC-a, bolesnicima, trgovcima…
    Veliki broj naših članica se nesebično uključuje i ovim putem zahvaljujem se svima koji su se na bilo koji način angažirali i tako dali svoj doprinos u sprječavanju širenja zaraze uzrokovane koronavirusom (COVID-19). Kako se ne bi okupljale na jednom mjestu, mi smo donacijama naših članova ženama osigurali materijale, uzorke maski, gume za šivanje i konac zavisno od toga kome je šta nedostajalo a one šiju kod svojih kuća – kazala je predsjednica Jurišić pri čemu se zahvalila na podršci predsjedniku GO PDA Tuzla.

 

  • Svjedoci smo veoma ozbiljne situacije u vezi pandemije, koja se hvala Bogu jos uvijek nije proširila na TK, ali smatramo da u vanrednim situacijama, tamo gdje možemo, trebamo i vanredno djelovati- rekao je ovom prilikom predsjednik GO PDA Tuzla doc.dr.sci. Senad Mehmedinović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !