Zastavice Bosne i Hercegovine poklon Tuzlacima za Dan državnosti

Povodom Dana državnosti BIH članovi Asocijacije mladih PDA Tuzla uz podršku GO PDA Tuzla organizovali su podjelu 750 zastavica Bosne i Hercegovine . Zastavice su poklon građanima Tuzle za Dan državnosti.

Predsjednik GO PDA Tuzla doc.dr.sc.Senad Mehmedinović istakao  je da ne smijemo zaboraviti da je prije 75 godina obnovljena državnost BIH.

– Moramo naglasiti da je državnost izgubljena 1463.godine. Zaključci i odluke sa ZAVNOBIH-a jesu i poruke za šta se zalaže PDA BIH. Nedjeljiva BIH, u kojoj su svi narodi jednaki – kazao je Mehmedinović.

Član Savjeta za obrazovanje i nauku GO PDA Tuzla, prof.dr. Izudin Hasanović rekao je da je Dan državnosti jedan od najznačajnijih datuma u historiji BIH.

– Posebno su značajni dokumenti koji su doneseni prije 75 godina. Iako nemaju obilježje ustava ili pravnog akta, rezolucija koja je tada donesena predstavlja sva obilježja državotvornosti naroda BIH. I od toga perioda do danas BIH je država. Onaj ko kaže da nije ne govori istinu –zaključio je Hasanović.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !