Asocijacija žena uspješno sprovela akciju “Pomoć djeci Turske i Sirije”

Prikupivši pakete, koji su po uputama obrazovnih ustanova Tuzlanskog kantona sortirani i pakovani za određenu dob i spol djece, članice Asocijacije žena PDA GO Tuzla će iste predati svojim aktivistkinjama koje rade u školama.
“S obzirom na to da je zadnji dan aktivnosti prikupljanja paketa 23.02.2023.godine, došle smo na ideju da ovaj vikend provedemo u društveno korisnom i humanitarnom radu. Ujedno smo iskoristile priliku da popijemo zajedničku kafu i dogovorimo naredne aktivnosti. Sretna sam što radim sa ovakvim ženama koje nikad nisu odbile da učestvuju kada vide da je nekom pomoć zaista potrebna. Katastrofalni zemljotres koji je pogodio Tursku i Siriju sve nas je potresao i duboko saosjećamo sa unesrećenima.”- riječi su Sanele Jurišić, predsjednice Asocijacije žena PDA GO Tuzla.
Emir Šahović, predsjednik Povjereništva GO PDA Tuzla ovom prilikom je istakao da je Asocijacija žena PDA GO Tuzla, na čelu sa predsjednicom Sanelom Jurišić i do sada uvijek pokazivala veliko srce i pomogala onima kojima je to najpotrebnije.
“Gradski odbor PDA Tuzla, zahvaljuje se svim svojim članicama, kao i rukovodstvu Asocijacije žena, što su nam omogućili da djeci u Turskoj i Siriji uljepšamo bar jedan dan u kojem će dobiti paket i osjetiti da neko misli na njih. Od srca vam hvala!”- rekao je predsjednik Šahović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !