Dan zdravlja: Asocijacija žena posjetila Srebrenik

Asocijacija žena Pokreta demokratske akcije GO Tuzla, predvođena predsjednicom Hidajetom Jarčević, pod pokroviteljstvom GO PDA Tuzla, obilježila je svjetski “Dan zdravlja”, i tom prilikom su članice posjetile Srebrenik.
Prilikom posjete položeno je cvijeće na spomen obilježje šehidima i palim borcima Srebrenika, zajedno sa predsjednikom OO PDA Srebrenik Jakubom Suljkanovićem, aktuelnim premijerom u Vladi TK, predsjednicom AŽ PDA OO Srebrenik Jasminom Gobeljić i Mehmedom Bajrektarevićem. Upriličen je i prijem u prostorijama PDA OO Srebrenik.
Nakon toga članice Pokreta demokratske akcije Tuzla posjetile su prijestolnicu bosanske državnosti, staru Gradinu koja simbolizuje historijski značaj nezavisnosti BiH. Na historijskom času akcenat je stavljen na 958. godinu kad se spominje Bosna kao država sa Srebrenikom kao prijestolnicom kralja Stjepana II Kotromanića. Ilirski grad pronađen u blizini starosti oko 3000 godina, potvrđuje da mi preuzimamo vrijednosti od nekih naroda iz zapadne Evrope, a bili smo politički uređeni davno prije njih.
Nakon obilaska Kule Gradina članice su pješačile do planinarskog doma Lipici, koji se nalazi na Majevici, na nadmorskoj visini od 730 m. Za kraj je uslijedio zajednički ručak.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !