Dan maternjeg jezika: Književno druženje u organizaciji Asocijacije žena PDA Tuzla

“Dok postojim, postojat će i jezik bosanski” naziv je književne večeri u organizaciji Asocijacije žena  PDA GO Tuzla.
Ovim  događajem Asocijacija žena PDA GO Tuzla počela je aktivnosti u ovoj kalendarskoj godini. Magistrica bosanskog jezika Meliha Malikić i mladi književnik Isa Balkan predstavili su prisutnima pregled važnosti upotrebe bosanskog jezika kao i njegov historijski put od postanka pa do danas. Senada Šahović je bila moderator,  a za muzički ugođaj zadužene su bile Amra Musemić i Dženana Mešić.
– Jedan od bitnih zadataka naše Asocijacije je svakako i rad na organizaciji aktivnosti koje će promovisati  sve ono sto je važno za afirmaciju žena, ali i aktivnosti koje su usmjerene ka obilježavanju datuma važnih za bosanskohercegovačko društvo. Ovaj večerašnji događaj kada ukazujemo i podsjećamo na važnost našeg maternjeg jezika,  je samo jedan u nizu planiranih događaja koje ćemo organizovati u ovoj godini i koji se nalazi u našem Planu i programu rada za 2019.godinu.  Ono što bih izdvojila iz našeg Plana jeste obilježavanje 1.marta Dana nezavisnosti BIH koji ćemo obilježiti u Srebrenici –  kazala je predsjednica Asocijacije žena PDA GO Tuzla Hidajeta Jarčević.
Predsjednik GO PDA Tuzla docent dr.sc. Senad Mehmedinović rekao je da je pitanje maternjeg jezika zapravo pitanje identiteta građana Bosne i Hercegovine, i zahvalio se Asocijaciji žena na kontinuiranom radu i kvalitetnim aktivnostima.

Asocijacija žena PDA GO Tuzla nastavlja sa radom, te u tekućoj godini planira brojne aktivnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !