AŽ PDA Tuzla upriličila druženje za članice na izletištu “Topole”

Članice Povjereniištva Asocijacija žena PDA Gradskog odbora Tuzla organizovala su danas za preko stotinu članica stranke “Druženje na otvorenom u prirodi” u Gornjoj Tuzli, tačnije na izletištu “Topole” .
Nakon dolaska na odredište delegacija PDA položila je cvijeće na spomen obilježje šehidima i palim borcima Gornje Tuzle.
Druženju su se pridružili i federalna zastupnica Elzina Pirić, zatim predsjednik i potpredsjednik Povjereništva Gradskog odbora PDA Tuzla Senad Mehmedinović i Miralem Softić, kao i Slavena Vojinović, kantonalna ministrica i ujedno potpredsjednica AŽ PDA Tuzla.
“Smatram da je ovakav vid druženja i okupljanja polazna tačka za sve ostale aktivnosti. Bitno je okupiti žene, uz opuštenu i prijateljsku atmosferu i pažnju koju jedna drugoj moramo pružiti. Sve predsjednice asocijacije žena mjesnih ogranaka su bile uključene u ovu aktivnost, dok je predsjednica Až PDA Gornja Tuzla Sanela Čorbić dala nemjerljiv doprinos te joj se posebno zahvaljujemo. Rad i odgovornost su vodilja žena članica Pokreta demokratske akcije. ” kazala je Hidajeta Jarčević, predsjednica AŽ PDA Tuzla.
Federalna zastupnica Elzina Pirić se zahvalila na pozivu i gostoprimstvu te pozvala sve prisutne da u duhu zajedništva dođu na druženje koje će uskoro organizovati i AŽ PDA Banovići.
Predsjednik Povjereništva GO PDA Tuzla Senad Mehmedinović pozdravio je prisutne i izrazio svoje zadovoljstvo radom Asocijacije žena te uputio riječi podrške naglašavajući bitnu poziciju koju ženski aktivizam zauzima u ovoj političkoj stranci.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !