Formirano rukovodstvo MO PDA Grabovica

Dana 07.11.2021. godine, sa početkom u 12h, održan je prvi konstituirajući sastanak MO Pokreta demokratske akcije – Grabovica.
☑☑Hodžić Hasija, predsjednica povjereništva pozdravila je sve prisutne, nakon čega je dala riječ članovima rukovodstva.⬅️⬅️
☑☑Pirić Almir, član IO PDA Tuzla u ime predsjednika GO PDA Tuzla Senada Mehmedinović pozdravio je sve prisutne, i pojasnio glavne ciljeve i način rada Gradskog odbora PDA Tuzla sa posebnim akcentom na značaj aktivizma.??
☑☑Hodžić Hasija se zahvalila prisutnima za izdvojeno vrijeme, te iznijela neke od osnovnih problema u MZ Grabovica. Koncept rada MO PDA Grabovica će biti u skladu sa ciljevima Gradskog odbora, a to je jačanje mjesnih zajednica kroz kontinuiran rad na terenu i razgovor sa mještanima. ??
➡️➡️Džejna Bačić, član izvršnog odbora asocijacije žena PDA, obratila se prisutnima, uz prijedlog da se radi na okupljanju što više žena, radi uzajamne podrške, druženja, organizacije izleta i drugog. Kao bitnu stavku napomenula je obilježavanje značajnih datuma gdje asocijacija zena ima veliku ulogu te da se svakog 11-tog u mjesecu pruža podrška majkama Srebrenice okupljanjem na gradskom trgu.??
Na sastanku su se, prema prijedlogu predsjednice povjereništva, članovi jednoglasno složili da za početak rada rukovodstvo ogranka Grabovica čine:
Za Predsjednicu ogranka PDA MZ Grabovica – Hodžić Hasija,
Za Predsjednicu asocijacije žena PDA MZ Grabovica – Kavgić Eminu,
Za Predsjednicu asocijacije mladih PDA MZ Grabovica – Alibašić Amila,
Za Članove prvog konstituirajućeg odbora PDA MZ Grabovica – Palavrić Hanifa, Palavrić Ahmet, Kavgić Aladin i Alibašić Vedad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !