Mačkovac – Gastro ponuda Tuzlanskog kantona

U organizaciji Kantonalnog odbora Asocijacije žena PDA, i ove godine je održano okupljanje i druženje žena, aktivistica Pokreta demokratske akcije. Domaćin skupa bila je Asocijacija žena PDA Banovići pod pokroviteljstvom AŽ KO TK na čelu sa predsjednicom Lejlom Ćebić Đerzić.
Tuzlanke, njih više od stotinu, aktivistkinje Pokreta demokratske akcije Gradskog odbora Tuzla?? rado su došle, predstavile svoje kulinarsko umijeće i tradicionalne specijalitete Grada Tuzle?️?️, te su provele dan u lijepom okruženju i u društvu članica sa cijelog kantona.
➡️➡️Ovoj manifestaciji prisustvovali su i svi predsjednici općinskih i gradskih odbora PDA TK. Druženju se odazvao predsjednik PDA BiH Mirsad Kukić. Ispred domaćina, obratila se i predsjdnica OO PDA Banovići Elzina Pirić.
➡️➡️Predsjednica Sanela Jurišić izrazila je svoje zadovoljstvo odzivom žena koje djeluju u Asocijaciji u Tuzli i pohvalila lakoću rada sa ovakvim saradnicama.
” Naš cilj je da svojim dolaskom predstavimo naša jela, damo ženama mogućnost da se druže i upoznaju a ujedno i da na ovom skupu osjetimo snagu zajedništva. Divno je biti dio ovog projekta te u samo jednom danu osjetiti veličinu i snagu Pokreta demokratske akcije. Odlazimo odavde sigurnije i ubjeđenije u veliki uspjeh i budućnost ovog našeg političkog projekta”- kazala je predsjednica Jurišić.
➡️➡️Predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla Senad Mehmedinović je istakao da kao i do sada Asocijacija žena PDA Tuzla uspješno organizuje i provodi aktivnosti, bile one u sklopu većih projekata kao što je ovaj ili samostalnih aktivnosti koje su postale uobičajene, te istakao podršku koju ove vrijedne žene imaju u rukovodstvu stranke.
➡️➡️Pored predsjednika PDA Tuzla Senada Mehmedinović, ispred IO GO Tuzla druženju su dali podršku potpredsjednik Miralem Softić i član IO Goran Nikolić.
Današnjoj manifestaciji se odazvalo stotinu i dvadeset žena iz svih Mjesnih ogranaka PDA Tuzla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !