Predizborna koalicija

PDA podržao SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića

Gradski odbor Pokreta demokratske akcije javno je podržao SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića. Podršku trenutnom gradonačelniku na predstojećim izborima pružilo je još pet stranaka i nezavisni kandidat.  

Predizborna koalicija nastala je kao rezultat našeg rada i zalaganja za jasno artikuliranje naših politika, bez kalkulacija, u kojima ćemo našim građanima i biračima bez skrivenih i tajnih partnerstava, a prije samih izbora, reći šta nam je prihvatljivo a šta ne, i za koje politike, stavove i vrijednosti se zalažemo sada, kao i nakon izbora. Izjašnjavamo se koje partnere i programe prihvatamo kao osnovu za moguće formiranje vlasti i većine u Gradu Tuzli.

Smatramo da su predizborne koalicije koje su jasno definisane bez zakulisnih postizbornih trgovina i promjena, ključ su zdravog, pravednog i prema građanima poštenog odnosa, putem kojeg će se formirati pravedna i funkcionalna zakonodavna i izvršna vlast, sposobna i podržana da provede istinske želje i ciljeve unapređenja Tuzle te boljeg, sretnijeg i prosperitetnijeg života njenih građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !