Gradski odbor PDA Tuzla: Građani Tuzle neće biti taoci loših odluka i neravnomjerne raspodjele sredstava

Gradski odbor Pokreta demokratske akcije Tuzla strogo osuđuje Vladu Federacije, a naročito ministre sa adresom prebivališta u Tuzli koji su na sraman način oštetili, povrijedili i diskriminisali građane Tuzle. Na 217. sjednici Vlade Federacije BiH donesene su dvije odluke o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu na poziciji tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima.
Prvom odlukom je, na ime dodjele finansijske pomoći budžetima kantona u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanacije posljedica nastalih usljed proglašene pandemije, dodijeljeno 9.800.000 KM. Druga odluka, vrijedna 11.200.000 KM, odnosi se za pomoć budžetima gradova i općina u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanaciji posljedica nastalih usljed proglašene pandemije, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Uvidom u Odluku o raspodjeli sredstava po gradovima i općinama, postavlja se pitanje: Po kojim kriterijima su neki gradovi i opštine dobijali stotine hiljada konvertibilnih maraka pomoći, dok neki gradovi i opštine nisu dobili pomoć? Zbog čega su građani Tuzle od strane Vlade Federacije uskraćeni u pružanju finansijske pomoći s ciljem poduzimanja preventivnh mjera u borbi protiv pandemije?!

Također, sramota je da sa adresom prebivališta u Tuzli sjede ljudi u Vladi Federacije koji su dopustili donošenje sramne odluke i potvrdili da adresa prebivališta nema nikakve veze sa osjećajem pripadnosti zajednici iz koje se dolazi.

Pozivamo donosioce sramnih odluka da iste preispitaju i povuku, te da u interesu svih građana Bosne i Hercegovine pravedno podijele raspoloživi iznos za pružanje pomoći.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !