GO PDA Tuzla odao počast poginulim braniocima

Delegacija GO PDA Tuzla predvođena predsjednikom doc.dr.sc.Senadom Mehmedinovićem povodom 76. godišnjice oslobođenja Tuzle  odala je počast i položila cvijeće na spomen obilježje poginulim braniocima BIH i Tuzle na Slanoj Banji.

Predsjednik Mehmedinović naglašava da građani Tuzle trebaju biti ponosni na 2.oktobar, kada je Tuzla postala najveći oslobođeni grad u Europi.

  • Kroz svoju historiju Tuzla se uvijek uspješno odupirala i branila od svih fašističkih i agresorskih napada. Tuzla se 1943. godine uspješno odbranila od fašističkih težnji, baš i kao 1992.godine kada nismo dozvolili da nam agresorske jedinice zauzmu grad – istakao je Mehmedinović.

Drugi oktobar bez dvojbe predstavlja jedan od najznačajnijih datuma iz tuzlanske historije. Tuzla je kroz stoljeća prepoznatljiva po antifašizmu i spremnosti da se uspješno odbrani od svih agresorskih nasrtaja na grad, koji bi za cilj imali uništenje tuzlanske multikulturalnosti i otvorenosti za sve dobronamjerne ljude.

Pored predsjednika Mehmedinovića u  delegaciji Gradskog odbora PDA Tuzla  bili su Slavena Vojinović – potpredsjednica Asocijacije žena, Edis Džambić i Goran Nikolić – članovi Izvršnog odbora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !