Blizu 40.000 građana dalo povjerenje PDA i Mirsadu Kukiću

Da su Pokret demokratske akcije (PDA) i njen osnivač Mirsad Kukić opravdali povjerenje glasača na netom održanim Općim izborima u Bosni i Hercegovini, govori činjenica da je 38.288 građana svoj glas dalo upravo ovoj stranci, dok je za njenog predsjednika glasalo 31.212 osoba.

Podsjetimo, prije četiri godine, Kukić je, kao kandidat Stranke demokratske akcije (SDA), osvojio 22.177 glasova, čime je postao zastupnik Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, što je za 9.035 glasova manje u odnosu na broj osvojenih glasova u novoj političkoj snazi – Pokretu demokratske akcije.

Smjenom sa mjesta predsjednika Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona, jer se „usudio“ da pokrene pitanje  ravnomjerne raspodjele javnih prihoda u Federaciji BiH, dobio je vjetar u leđa, te se osnivanjem PDA suprotstavio pogrešnim politikama i krenuo u stvaranje novog političkog ambijenta, čiji je fokus stvaranje jakih lokalnih zajednica koje čine jaku Bosnu i Hercegovinu.

Dobijenim rezultatom na ovogodišnjim izborima, hiljade pristalica PDA još su jednom dokazale da Mirsad Kukić ima bezuslovnu i neupitnu podršku ljudi koji znaju da je njihove interese uvijek stavljao ispred vlastitih.

Godinama je ispisivao historijske korake i u svim borbama uvijek stajao na čelu kolone. Ovaj put je, sa novom političkom snagom, spreman pisati novu historiju BiH i staviti se na čelo svih njenih građana kako bi zaustavio njihovo izrabljivanje.

Po ukupnom broju glasova za stranku, PDA se na Tuzlanskom kantonu našla na trećem mjestu, odmah iza SDP i SDA, dvije stranke koje na političkom nebu Bosne i Hercegovine djeluju više od 25 godina.

Uzimajući u obzir zbirni broj glasova po općinama na području najmnogoljudnijeg kantona u našoj državi, ova stranka se nalazi među prve tri stranke, što je još jedan pokazatelj da je PDA mlada stranka koja je za šest mjeseci svog rada i djelovanja napravila što nijedna stranka do sada nije, a što se pokazalo i ostvarenim izbornim rezultatom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !