Pripreme za Gradsko vijeće: Predsjednik Mehmedinović boravio u radnoj posjeti MZ Pasci

U sklopu priprema za sedmu redovnu sjednicu Gradskog vijeća Tuzla koja će biti održana u četvrtak 15.jula , gradski vijećnik i predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla Senad Mehmedinović posjetio je MZ Pasci.
Sa predsjednikom mjesnog ogranka Eminom Mujabašićem i članom Izvršnog odbora Semirom Osmanovićem, Mehmedinović je razgovarao o komunalno-infrastrukturalnim problemima na Pascima.
Građane na Pascima najviše brine loša puna infrastruktura. Na Pascima je potrebno sanirati udarne rupe na putevima koje ugrožavaju život učesnicima u saobraćaju. Posebno je neophodno sanirati put Pasci – Krojčica.
– Pored puteva, na Pascima je potrebno postaviti više znakova Stop zbog učestalih nesreća. Pored osnovne škole treba postaviti jedan takav znak. U obilasku sam se uvjerio da je ovdje izražen i problem otpadnih voda. Poslije svake velike kiše sva kanalizacija izlazi pred ulaz u školu. Postavljanjem većih cijevi u sklopu kanalizacione mreže ovaj problem bi se riješio – rekao je Mehmedinović.
Pred svaku sjednicu Gradskog vijeća Mehmedinović boravi u radnim posjetama tuzlanskim mjesnim zajednicama gdje na licu mjesta sa građanima razgovara o problemima, i putem vijećničkih pitanja i inicijativa nastoji pridonijeti rješavanju komunalno-infrastrukturalne problematike u tuzlanskim gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !