Donju Tuzlu opasala guja i to troglava!

Maske su pale

Gradski odbor PDA Tuzla prvi i jedini put javno daje podršku DF-u i NL Sloboda jer su konačno priznali ono što smo svi znali. Javnom podrškom SDA-ovim kandidatima u Tuzli i Banovićima, sve su maske pale, i to sada potpuno javno, a ne samo tajno.
Car je go, a kao što Mjesec neodvojivo kruži oko Zemlje, tako i DF neodvojivo kruži oko svoje zvijezde vodilje—SDA. Matematika koju su skrojili je jednostavna: DF i takozvana Nezavisna lista Sloboda zaduženi su da na sve moguće načine zavedu građane Tuzle, odvuku određeni broj glasova, a zatim te mandate stave na raspolaganje SDA-u Tuzle. Time bi SDA konačno ostvario svoj višedecenijski san da zavlada Tuzlom. Ova priča se odvija širom TK i Federacije BiH.
Građani TK, a posebno Tuzle, kao i cijele BiH, sada jasno vide da DF nema niti vlastito mišljenje, niti stavove, niti obraz. Oni su u suštini samo podružnica SDA. Lažnim narativima o građanskoj BiH, multietničnosti i drugim praznim obećanjima pokušavaju prikupiti još koji glas, kako bi nakon izbora sve stavili na raspolaganje SDA-u, ne bi li ovladali Tuzlom i drugim gradovima i opštinama na lokalnim izborima, kao što su to uradili na opštim izborima u TK i Federaciji BiH.
Pokornost, podrška i slijepa poslušnost koju DF pokazuje u svom kruženju oko SDA potvrđuje se kroz podršku tzv. „multietničkim“ kandidatima SDA za gradonačelnike i načelnike Tuzle, Banovića, kao i drugih opština i gradova u BiH.
Posebno treba istaknuti “kukavičje jaje” SDA iz Tuzle, poznato kao Nezavisna lista Sloboda, koje je očigledno stvorila i na izbore poslala sama SDA. Radi se o tzv. “SDA Tuzla – Listi B.” Zajedno sa DF-om, ova lista pokušava oteti još koji glas i staviti ih na raspolaganje ljudima koji su zvanično osumnjičeni za namještanjem tendera za linerani akcelerator na UKC-u Tuzla.
Zamislite šta bi ti ljudi učinili našem gradu kada bi ga se domogli. Sve što danas vidimo u opštinama i gradovima gdje se hapse korumpirani lokalni SDA načelnici bilo bi dječija igra u poređenju sa pljačkom i uništavanjem resursa Tuzle.
GO PDA Tuzla poziva građane da više ne nasjedaju na trikove “troglave guje” i da shvate da je svaki glas za DF i NL Sloboda zapravo glas za SDA-ove laži i prevare.
PDA daje punu podršku gradonačelniku Lugaviću na predstojećim izborima za gradonačelnika. Na izborima za Gradsko vijeće, PDA će putem svoje liste i glasova koje dobije od građana stati u odbranu poštenja, odgovornosti i prosperiteta naše Tuzle i cijele BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !