Press PDA Tuzla ispred bolnice Kreka: Građani Tuzle moraju imati gradsku bolnicu

Gradski odbor PDA Tuzla ispred bolnice Kreka održao je press konferenciju u srijedu 4.novembra.

Na press konferenciji se govorilo o značaju izgradnje gradske bolnice u Tuzli.

Doktor Alen Kamerić, kandidat za gradonačelnika, istakao je da se često pita zašto građani Tuzle imaju samo jednu bolnicu, dok građani u Sarajevu imaju Opću bolnicu i Klinički centar.

  • Izgradnja gradske bolnice je jedan od prioriteta u mom planu i programu. Izgradnjom gradske bolnice proširili bi bolničke kapacitete u Tuzli. Želimo da svaki građanin Tuzle bude adekvatno zdravstveno zbrinut i da mu se pruži adekvatna medicinska skrb. Samim time da se ne gubi vrijeme na čekanje za preglede, operativne zahvate. Jedan od budućih lokaliteta buduće gradske bolnice svakako je ova bolnica Kreka. Izgradnjom gradske bolnice zaustavili bi i odliv  kadra – kazao je Kamerić.

 

Doktor Samir Cipurković, kandidat za Gradsko vijeće u svome obraćanju medijima naglasio je da su dvije osnovne koristi izgradnje gradske bolnice. Prva je da bi se izgradnjom ove bolnice dobili dodatni kapaciteti u smislu dijagnostike, i smanjile liste čekanja na preglede.

Cipurković dodaje da bi gradska bolnica doprinijela zapošljavanju mladog kadra i spriječila odlazak medicinskog osoblja van zemlje.

Sanela Jurišić, kandidat za Gradsko vijeće smatra da bi Tuzlaci izgradnjom gradske bolnice dobili sekundarni nivo zdravstvene zaštite.

  • Svjedoci smo brojnih čekanja na preglede i operacije zbog opterećenosti UKC, i zato smatram da Tuzlaci moraju imati svoju bolnicu kako ne bi po godinu dana čekali na određene usluge – zaključuje Jurišić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !