Pripreme za Gradsko vijeće : Predsjednik Mehmedinović u radnoj posjeti mjesnoj zajednici Tušanj

Pripremajući se za devetu redovnu sjednicu Gradskog vijeća Tuzla koja će biti održana u četvrtak 30.septembra, gradski vijećnik i predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla Senad Mehmedinović boravio je u radnoj posjeti mjesnoj zajednici Tušanj.
Sa predsjednicom ogranka Meritom Horozić i mještanima predsjednik Mehmedinović upoznao se sa najvećim komunalno-infrastrukturalnim problemima.
– Dugogodišnji problem mještana je put Mandići. Najveće probleme do sada je pravio Rudnik Soli obzirom da put ulazi u rudnik i prelazi preko sonovoda. Mještani su nedavno imali sastanak sa nadležnom komunalnom službom i predstavnicima Rudnika Soli gdje je dato obećanje da će doći do revizije i realizacije projekta – kazao je Mehmedinović.
Mještani Tušnja upoznali su predsjednika Mehmedinovića i sa problemom čišćenja potoka.
– Potrebno je izvršiti projekat sanacije potoka Tušanj. Zbog neočišćenog potoka dolazi do poplava. Kada dođe do padavina i poplava veći broj kuća bude ugroženo i poplavi – naglašava Mehmedinović.
Pored ovih problema na području MZ Tušanj potrebna je i rekonstrukcija puta pored rudnika. Neophodno je napraviti trotoare kako bi se povećala bezbjednost pješaka, posebno školske djece, imajući u vidu čestu prekomjernu brzinu nesavjesnih vozača na ovom dijelu puta.
Također, građani navode da u Rasovcu nema pitke vode koja je preduslov za dobar život i osnovna ljudska potreba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !