Četvrti april: Delegacija Gradskog odbora odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji

Povodom 4.aprila godišnjice historijske odluke o odbrani Tuzle, delegacija Gradskog odbora PDA Tuzla odala je počast i položila cvijeće na spomen obilježjima na Slanoj Banji.
4.aprila 1992. godine, tadašnja Skupština opštine Tuzla donijela je historijsku odluku o organizovanju odbrane grada i organizovanom pružanju otpora agresoru u Tuzli.
Odluka je još značajnija kada se uzme u obzir da su svi članovi Skupštine svih nacionalnosti jednoglasno donošenjem odluke odlučili da se odupru agresorskim namjerama.
Ovom odlukom formirane su ratne stanice policije u svim tuzlanskim mjesnim zajednicama.
4.aprila 1992.godine građani Tuzle krenuli su u odbranu grada od agresora. Pokazujući nevjerovatnu snagu i odlučnost da odbrane živote svih građana u Tuzli, bez obzira na vjerska i bilo koja druga opredjeljenja, i u najtežim ratnim godinama pokazujući da je tuzlanska multikulturalnost i različitost odlučujuća u odbrani od agresora i agresorskih namjera da zauzme ovaj grad.
Građani Tuzle i njeni branitelji mogu biti ponosni što su tokom ratnih godina sačuvali dostojanstvo i zajedništvo i što nisu dozvolili agresoru da ostvari svoje zacrtane ciljeve.
Tuzla i njeni hrabri branitelji i građani 4.april s razlogom smatraju jednim od najznačajnijih datuma u novijoj tuzlanskoj historiji.
Delegaciju Gradskog odbora PDA Tuzla činili su Elvin Ovčina, Sanela Jurišić, Naida Morić, Nedžad Durmić i Semir Osmanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo Vas da ugasite Vaš ADBLOCKER !